Uw poelier & traiteur
Kipspecialiteiten, gevogelte en wild!
"Voor iedereen die van lekker eten houdt!"

Vragen? Bel 024-3600232 of mail

 Wildcentrale aanbiedingen

 Wildcentrale  specialiteiten

 Wildcentrale  recepten

benodigdheden vlees;
4 stuks Nijmeegse wild tartaartjes (verkrijgbaar bij de Wildcentrale), 400 gram hertenbiefstuk 

bereiding vlees;
bak het hertenbiefstuk in een beetjes roomboter en wat olijfolie mooi bruin om en om, haal het vlees eruit en leg op een platje, peper en zout het vlees en zet het in de oven op 75 graden. De tartaartjes bakt u a la minuut bij de afmaak van het gerecht.   

rode biet chutney:
1 grote rode biet,1 rode ui,1 steranijs, 1 citroenblaadje,1 theel. Sechuanpeper halve theel. Wasabi crème,20 gr suiker,3 eetl rode port,7 eetl rode wijn,1 teentje knoflook fijn gesneden, 2 eetl balsamico azijn,2 eetl roomboter

bereidingswijze;
1. Schil de rode biet en snijd in dunne plakjes en dan in julienne iets dikker als lucifers ! en snij de ui in halve ringen. 2. Bak eerst de uien aan met de roomboter in een ruime pan tot deze mooi bruin zijn, voeg dan alle andere ingrediënten toe en laat trekken voor ongeveer 60 min. onder gesloten deksel. 3. Kijk af en toe of het niet droog kookt en roer af en toe

voor de pastinaak: 1 pastinaak geschild en in lange frieten gesneden.

Bereidingwijze pastinaak; 1. Leg de pastinaak frieten op een bakplaat, bestrooi ze met wat peper en zout en besprenkel met olijfolie, rooster ze in de oven op 200 graden voor ca 10 minuten. Bewaar ze voor later gebruik

Voor de paddenstoelen; 200gr paddenstoelen mix.

Bereiding; bak de paddenstoelen in wat roomboter en olijfolie mooi bruin en gaar.

Andijvie; 8 bladeren,

Was de andijvie en droog ze goed, rol 2 bladeren op en snij er zeer dunne julienne van, herhaal dit totdat alles gesneden is en breng het op smaak met olijfolie peper en zeezout.

 

Afmaak gerecht;
Bak de wild tartaartjes in klontje roomboter en wat olijfolie om en om mooi bruin en zorg dat het van binnen ca 55 graden kerntemperatuur is, dan is het mooi rosé en niet te gaar haal dan uit de pan, verwarm in dezelfde pan de paddenstoelen. 2. Verdeel de gesneden andijvie in de lengte in een streep over het bord en leg in het midden wat bieten chutney en daarop het tartaartje en daarop weer wat bieten chutney en daarop wat in plakjes gesneden hertenbiefstuk, en verdeel de geroosterde pastinaak er over, en de gebakken paddenstoelen .

Openingstijden

Reguliere openingstijden
Ma: Gesloten
Di: 08.30 - 17.30
Woe: 08.30 - 17.30
Do: 08.30 - 17.30
Vr: 08.30 - 17.30
Zat: 08.00 - 17.00
Zon: Gesloten
 

Nieuwsbrief aanvraag

Vul aub uw e-mail adres in.

Contact

Hertogstraat 27
6511 RV Nijmegen

 

tel. 024- 360 02 32
fax 024- 360 05 32