Uw poelier & traiteur
Kipspecialiteiten, gevogelte en wild!
"Voor iedereen die van lekker eten houdt!"

Vragen? Bel 024-3600232 of mail

2 hele eenden voor 4 personen

2 uien – 1 prei – knoflook – 1 takje rozemarijn – water- 2 dl rode wijn – 1 eetl boter – 2 eetl olijfolie

Bereidingswijze eend en fond
1 leg de eend op de rug en snij de vleugels poten en filets eraf.
2 marineer de boutjes met wat peper en zeezout op de niet vetkant.
3 snij van 1 eend het karkas en vleugels in stukken en bak dit in 1 eetl olijfolie bruin in een pan.
4 voeg de stukken ui prei en knoflook/rozemarijn toe, bak nog voor 5 minuten.
5 blus met water/wijn zodat alles net onder staat
6 trek hiervan in ca 45 minuten een fond, zeef de fond en kook wat in tot hij wat krachtiger is, en bewaar de fond voor later !

Bereidingswijze boutjes
1 verwarm 1 ltr ganzenvet (verkrijgbaar bij de wildcentrale) tot het net niet kookt.
2 leg hierin de boutjes en konfijt ze ongeveer 2 uur mooi gaar op rustig vuur.
3 laat ze in het vet liggen tot men ze gaat gebruiken, ze worden later even in de oven onder de grill stand even krokant geroosterd.

Bereidingswijze eendenborst, vetkant in ruitjes insnijden(niet in het vlees)
1 verwarm een kleine hoeveelheid ganzevet in een bakpan.
2 bak de eendenborstfilets, allereerst op de vet kant. Bak om en om bruin
3 gaar de filets in de oven op 150c gedurende 12-15 minuten.
Rizpilav: 150 gr basmati rijst, 1 sjalot fijngesnipperd, 1 sinasappel het sap en gerapte schil, 3 dl eendenfond, 1 knoflookteen fijn gesneden

Bereidingswijze rizpilav Zorg dat de fond goed op smaak is
1 verwarm in een ruime hoge pan wat olijfolie en fruit hierin de sjalot mooi bruin.
2 voeg de knoflook toe en roer de rijst erdoor en bak even mee,blus dan af met de eendenfond/sinasappelsap/gerapte schilletjes, roer alles nog even goed door.
3 leg een deksel op de pan en gaar de rijst in de oven op 150c graden in circa 20 minuten gaar. En haal uit de oven totdat je de rijst uitserveerd.

Bereidingswijze mini paksoi en shiitake
6 stuks kleine shiitake en 4 kleine paksoi stengels
1 neem de overgebleven eendenfond en gaar hierin in 5 min. de shiitake en de minipaksoi Uitserveren: schep de pilav in een ringvorm op bord en serveer hoerop de eendenborst, serveer de eendenfond met shiitake en paksoi in een mooi kommetje en leg hierin het eendenboutje. Voor dit gerecht kan men ook gebruik maken van canette filet & canette boutjes & de fond vervangen door gevogelte fond