Uw poelier & traiteur
Kipspecialiteiten, gevogelte en wild!
"Voor iedereen die van lekker eten houdt!"

Vragen? Bel 024-3600232 of mail

  • 500 gr. hertenbiefstuk in reepjes gesneden
    2 eetl. Olijfolie
    1 eetl. Bloem
    2 eetl. Roomboter
    1 eet. Paprika poeder
    1 ui in ringen
    1 rode paprika in reepjes
    150 gr paddenstoelen in kwarten gesneden
    2 knoflooktenen fijngesneden
    2 eetl. Rode wijn
    2 eetl. Masala
    1 eetl. Balsamico azijn
    1 klein blikje tomatenpuree
    1 eetl. Bruine suiker
    1 dl crème fraiche
    1 dl bouillon
    2 laurier blaadjes
    1 eetl. Italiaanse kruiden

  • Bereiding:
  • 1.verwarm 1 eetl boter/olijfolie in een ruime wokpan,bak dan de uienringen goed aan en voeg dan de paprika reepjes en de knoflook toe, roerbak alles mooi bruin. 2.voeg dan de paddenstoelen toe en bak ze ook even goed mee,voeg dan de tomatenpuree toe en ontzuur dit even goed. 3.bak dan de Italiaanse kruiden ook even mee en de laurier , voeg dan da warme bouillon de suiker, wijn, crème fraiche toe. 4. Laat alles 10 min. op rustig vuur even trekken, breng de saus evt op smaak met peper en zeezout. 5.wentel de hertenrepen door de bloem en verwarm in een ruime bakpan de overige boter/olijfolie totdat het goed warm is,bak dan het hertenvlees mooi kort bruin. 6.voeg het gebakken vlees toe aan de saus en laat dit geheel nog een paar minuten trekken en roer goed door. Zet op laag voor tot gebruik.
  • Spruitjes, kastanjes , rucola & pastinaak
  •  4 kleine handjes spruiten schoongemaakt, 4 eetl. Kastanjes. 100 gr rucola, olijfolie, peper/zout, 1  kleine pastinaak
  • Bereiding:
  • 1.zet een ruime pan op het vuur met water en zeezout en breng het aan de kook, maak de spruitjes schoon. 2.blancheer de spruitjes mooi bijtgaar (proef af en toe ,dan weet je of ze gaar zijn) 3.hak de kastanjes met een groot mes in stukjes , neem de spruitjes uit de kookpan en schep ze in een ruime bak en voeg de gehakte kastanjes toe en roer de rucola erdoor en de olijfolie, maak op smaak met peper/zeezout en zet weg voor gebruik.
  • Pastinaak gefrituurd; schil de pastinaak in de lengte,  schil hem dan verder in lange reepjes en frituur deze mooi bruin, leg ze na het frituren op keukenpapier zodat het goed kan uitdruipen.
  • Afmaak gerecht: 
  • Pak diepe borden uit een verwarmede oven, schep hierin de hertenstroganoff strooi daarover de spruitjes en leg daarop de pastinaak.