Uw poelier & traiteur
Kipspecialiteiten, gevogelte en wild!
"Voor iedereen die van lekker eten houdt!"

Vragen? Bel 024-3600232 of mail

 

Hertenrug filet in bladerdeeg & bospadenstoelen ( 4 pers.)

Wellington van hert

500 gr padenstoelen (gebruik hiervoor padenstoelen die vol van smaak zijn bv eekhorentjesbrood/ cantharellen. , 4 sjalotten , 3-4 eetl olie , 1 klein bosje peterselie , 2 eetl tomatenpuree , ca 800 gr herten rug filet , 1 pak bladerdeeg 400 gr maximaal  , zout & peper , 2-3 eelt paneermeel , 1 ei  , 1 eetl melk

1. maak de padenstoelen schoon en hak ze fijn, pel en snipper de sjalotten, bak de padenstoelen en sjalotten ca 15 min. in 2 eetl olie tot het vocht eruit is. 2. Was de peterselie, schud hem droog en hak het fijn, roer de peterselie en de tomatenpuree door het padenstoelen mengsel en breng op smaak met zout en peper. 3. Bak de hertenrug filet in 1-2 eetl olie rondom aan en breng op smaak met zout en peper, haal het vlees uit de pan. 4. Rol het bladerdeeg op bakpapier uit tot een grote rechthoekige lap en snijd van de korte kant 2 repen van ca 1 cm breed. Bestrooi 1 helft van het deeg met het paneermeel, verdeel de helft van het padenstoelen mengsel over het met paneermeel bestrooide deeg, laat ca 2 cm vrij van de randen. 5. Splits het ei en bestrijk de randen van het deeg met eiwit. 6. Verwarm de oven voor (hetelucht) op 175c. graden/ gas stand 3. 7. Leg de filet op het padenstoelen mengsel in het deeg en verdeel de andere helft van de padenstoelen eroverheen, klap de andere deeghelft over de filet en druk de randen goed dicht. 8. Kluts de melk door het eigeel en bestrijk het deeg hiermee, versier het deeg met de repen deeg en bak het geheel op bakpapier in ca 25 minuten in de oven. Laat het geheel even rusten voor het aansnijden.