Uw poelier & traiteur
Kipspecialiteiten, gevogelte en wild!
"Voor iedereen die van lekker eten houdt!"

Vragen? Bel 024-3600232 of mail


Ingredienten:
2 Coquelet of poussin van ca 500 gram
4 takjes rozemarijn
1 sjalot, met schil gehalveerd & 1 knoflookteen & stukje prei 
 
Bereidingswijze:
1 Leg de haantjes op hun rug en snij de poten vast aan de filets eraf.
2 Verwijder uit het boutje het bovenste beentje.
3 Snij het karkas en vleugels in stukken en bak dit in 1 eetl olijfolie bruin in een pan.
4 Voeg de sjalot, prei en knoflook toe, bak nog voor 5 minuten.
5 Blus met ca 1/2 ltr water en trek in ca 40 minuten een fond. Zeef de fond.
6 Plet de bout en filet lichtjes en bedek met peper en zout. Klap ze dicht en zet vast met een prikkertje en rozemarijn. Bak de pakketjes om en om bruin.
7 Gaar ze in de oven op 180ºC voor 16 minuten.
8 Serveer met de risotto.
 

Broccoli met chorizo en rode  ui

 
Ingredienten:
100 g broccoli
½ worstje chorizo
1 rode ui
 
Bereidingswijze:
1 Snij de broccoli in fijne roosjes en stukjes.
2 Blancheer ze kort in ruim kokend water.
3 Snij de ui en worst ook in kleine stukjes.
4 Bak de chorizo krokant en voeg dan de uien en broccoli toe.
 
 

Risotto met rode wijn

Ingredienten:
100 gram rijst
1 eetl sjalot, gesnipperd
2 eetl champignonblokjes
300 ml bouillon
200 l rode wijn
1 eetl boter  
4 eetl olijfolie   
takje tijm
 
Bereidingswijze:
1 Snij de champignons in kleine blokjes
2 Breng 300 ml bouillon aan de kook.
3 Bak de sjalot en champignons glazig met de olijfolie.
4 Voeg de rijst toe en bak nog 1 minuut. Blus met de rode wijn. Roer nu niet en laat de bouillon verdampen.
5 Voeg daarna 1/3 van de warme bouillon toe en laat 5 minuten op laag vuur pruttelen. 
6 Als de rijst het vocht heeft opgenomen voeg dan weer bouillon toe. Ga hiermee door tot de rijst verzadigd is.  
7 Breng de risotto op smaak met tijm en olijfolie.