Uw poelier & traiteur
Kipspecialiteiten, gevogelte en wild!
"Voor iedereen die van lekker eten houdt!"

Vragen? Bel 024-3600232 of mail


Hertenragout

Ingredienten:
500 gram hertenpoulet
2 eetl. spekblokjes
1 theel. Rozemarijn
1 eetl. Boter
1 eetl. Olijfolie
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
4 jeneverbessen
1 steranijs
1 knoflookteen fijn gesneden
2 uien in ringen gesneden
3 dl rode wijn
5 dl wild(centrale) fond
2 eetl. Grove mosterd
8 stuks gedroogde pruimen geweld in rode wijn.

Bereidingswijze:
1) Verhit in een braadpan de olie en de boter,bak hierin het vlees goed bruin.
2) Voeg dan de uienspekjes toe en bak ze ook even goed bruin, voeg dan de rest van de ingrediƫnten toe behalve de peperkoek, en laat alles op rustig vuur met deksel rustig gaar worden.
3) Gaar dit ongeveer 2 uur op laag vuur en voeg op het laatste moment de peperkoek toe ( peperkoek van tevoren verkruimelen) en roer dit erdoor tot het opgelost is.
4) Niet vergeten af en toe te roeren.
5) Herten poulet kan ook vervangen worden door Hubertus vlees