Uw poelier & traiteur
Kipspecialiteiten, gevogelte en wild!
"Voor iedereen die van lekker eten houdt!"

Vragen? Bel 024-3600232 of mail

Pousin  met krokante pasta

Ingredienten:
2 pousin, haantje
2 amaretti koekjes
1 eetl boter
1-2 eetl room
fleur de sell & gemalen zwarte peper
100 g tagliolini, gaar gekookt
ui, prei, bleekselderij en knoflook
40 ml whisky

Bereidingswijze:
1 Leg de krielkipjes op hun rug en snij de vleugels en de poten met filets eraf.
2 Verwijder  het bovenste vlees van het boutje, bewaar dit samen met de filets.
3 Snij het karkas en vleugels in stukken.
4 Bak in een diepe pan de ui op de snijkant stevig bruin, voeg dan de karkassen toe en bak deze ook bruin. Voeg de selderij, prei en knoflook toe, bak nog voor 5 minuten.
5 Blus met ca 1 ltr water, zodat alles net onder staat.
6 Trek hiervan in ca 60 minuten een fond. Zeef de fond. 
7 Snij het vlees van de boutjes en hak dit fijn, meng met koekjeskruim en room en de whisky, breng op smaak.
8 Plet de filets en boutvlees een beetje en bestrijk ze met de farce, leg ze op elkaar.
9 Omwikkel ze met de pasta en bak deze in olie in een pan om en om bruin.
10 Gaar ze verder in de oven op 220ºC in ca.10 minuten.
11 Serveer de krielkip met de krokante pasta op gebakken spinazie.
12 Kook de saus in en monteer met wat olijfolie.

 

Spinazie met shitake

Ingredienten:
500 g spinazie, stelen verwijdert
100 g shitake, gehakt
peper en zout 
4 eetl olijfolie 

Bereidingswijze:
1Bak het sjalotje glazig in olijfolie en voeg de gehakte shitake toe.
2 Bak dan de spinazie hierin gaar en breng opsmaak.

(Mede mogelijk gemaakt door Koken aan de Waal .nl)