Uw poelier & traiteur
Kipspecialiteiten, gevogelte en wild!
"Voor iedereen die van lekker eten houdt!"

Vragen? Bel 024-3600232 of mail

Patrijs

Ingredienten:
2 st. roodpoot patrijs
4 plakjes zolderspek
4 stoofperen
1 eetl. Sjalot, gesnipperd
50 ml appelsap
350 ml rode wijn

Bereidingswijze:1) fileer de patrijzen. Snij de poten los en het karkas in stukken
2) bak de poten,karkas en sjalot bruin in een sauspan
3) schil de peertjes en voeg schillen en peertjes toe
4) blus met de appelsap en de rode wijn. Vul aan met water zodat alles net niet onder staat. Trek voor ca 60 minuten
5) zeef de saus en kook dit in tot ca 80 ml.
6) omwikkel de filets met het spek, bak ze krokant en serveer met de poten en een peertje op de krokante polenta.

Crispy Polenta

Ingredienten:
125 gr. polenta, fijn
50 gr. polenta, fijn
250 ml water
150 ml witte wijn
40 gr parmezaan
Gemalen zeezout
Peper

Bereidingswijze:
1) breng het water en de wijn aan de kook
2) meng er 125 gr polenta door en breng al roerend rustig aan de kook
3) als het begint te koken zal ze gaan sputteren dus pas op
4) als ze wat gaarder wordt zal ze minder gaan sputteren,maar blijf steeds roeren
5) het garen van de polenta duurt zeker 20 tot wel 40 min.
6) Gaar tot ze een dikte heeft van een aardappelpuree zonder klontjes
7) Meng met de parmezaan en breng goed op smaak
8) Laat het afkoelen op vetvrij papier, maak een dikte van ca 1 cm.
9) Snij da afgekoelde polenta in blokjes en wentel door de rauwe polenta
10) Bak in een laagje olijfolie de polenta krokant