Uw poelier & traiteur
Kipspecialiteiten, gevogelte en wild!
"Voor iedereen die van lekker eten houdt!"

Vragen? Bel 024-3600232 of mail

Ingredienten:
4 Kwartel
1 sjalot, met schil gehalveerd
1 knoflookteen, geplet
1 rozemarijntakje
1 eetl boter & 4 eetl olijfolie
1 eetl sjalot, gesnipperd & 1 knoflookteen, geplet
100 g cantharellen
 
Bereidingswijze:
1)  Leg de kwartels op hun rug en snij de vleugels en de poten met filets eraf.
2)  Verwijder uit het boutje het bovenste beentje en breng op smaak.
3)  Klap de filet en bout weer dicht en op elkaar.
4)  Zet vast met een rozemarijn takje.
5)  Snij het karkas en vleugels in stukken en bak dit in 1 eetl olijfolie bruin in een pan.
6)  Voeg de stukken ui en knoflook toe, bak nog voor 5 minuten.
7)  Blus met ca 1 ltr water, zodat alles net onder staat.
8)  Trek hiervan in ca 30 minuten een fond. Zeef de fond.
9)  Bewaar 200 ml fond en kook de rest in tot een saus. 
10)  Bak de boutjes en filets met 1 eetl boter om en om bruin en gaar.
11)  Leg de kwartel in de oven op 100ºC en gaar voor 10 minuten.
12)  Bak de cantharellen in de pan gaar met wat boter.
 
Ingredienten:
Truffel polenta
100 g polenta, fijn
200 ml kwartelbouillon
100 ml witte wijn
geraspte oude kaas
zeezout en peper
 
Bereidingswijze:
1)  Breng het water en de wijn aan de kook.
2)  Meng er 125 g polenta door en breng al roerend rustig aan de kook.
3)  Als het begint te koken zal ze gaan sputteren dus pas op.
4)  Als ze wat gaarder wordt zal ze minder sputteren, maar blijf steeds roeren.
5)  Het garen van de polenta duurt zeker 20 tot wel 40 minuten.
6)  Gaar tot ze een dikte heeft van een aardappelpuree zonder klontjes. 
7)  Meng met de kaas en breng op smaak.