sinds 1922
Pure ambacht & kwaliteit

Vragen? Bel 024-3600232 of mail

Voorgerecht: Hoenderfilet met appel eendenlever & karameluitjes  (4 pers.)


2 parelhoenfilets, 50 gr. eendenlever , wat sla (voor opmaak & een frisse salade als   side dish) 1 appel, 3 sjalotjes in dunne ringen, 2 eelt. Suiker, 2 dl witte wijn


Voor de bouillon:
1 ltr water 1 eetl. Rozezout,halve citroen in plakjes, 1 ui, ca 10 cm prei, 3 cm gemberwortel, halve dl. Gember vocht, halve dl.kookmirin (Japanse kookwijn)

Pocheren van de hoenderfilet
1.verwarm de bouillon en laat 30 min. trekken, zet het vuur dan laag en zorg dat het niet warmer is dan 90 c. graden. 2.zorg dat de bouillon goed op smaak is. 3. Leg in de bouillon de filets en pocheer deze in ca 5 min. zachtjes gaar. 4. Laat ze in de bouillon afkoelen tot gebruik.
Karameluitjes & appel:
1. karameliseer de suiker in een pannetje, blus met de witte wijn. 2. Voeg de sjalotten ringen toe en kook dit rustig in tot de wijn geheel verdwenen is. 3. Snij da appel in dunne plakken zonder klokhuis en rooster ze gaar in een bakpan in wat roomboter, haal ze uit de pan en bewaar voor later.

Afmaak gerecht:
1. neem een mooi groot bord, leg in het midden een plakjes geroosterde appel en snijd een plakje hoenderfilet niet te dik en leg er een beetje karameluitjes op, en wat eendenlever tussen. 2. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, en men een mooi torentje op het bord heeft.3. serveer er ook een beetje mooie frisse sla bij en tussen het gerecht.