Voor 4-5 personen

Ingrediënten marinade:

3 hazenbouten
3-4 rode uien in halve ringen
3 laurier blaadjes
6 jeneverbessen geplet
4 kruidnagels
7,5 dl rode wijn
500 dl water
1 kleine winterwortel in grove stukken
3 eetl. Rode wijnazijn zeezout – peper

Verder benodigde ingrediënten,wat grove mosterd – klein potje zilveruitjes uitgelekt – 4 plakken peperkoek verkruimeld. Zout/peper evt wat cayennepeper – cranberry compote

Voorbereiding Marinade en Hazenpeper:

1.Marineer de hazenbouten in een hoge schaal of bak met bovenstaande marinade ingrediënten voor minimaal 1 nacht.

2. haal de hazenbouten de volgende dag uit de marinade en dep goed droog met keuken papier, bewaar de marinade !, bestrooi de bouten met wat zout en peper, en wrijf ze in met grove mosterd. Bak de hazenbouten in een bakpan mooi bruin.

3.leg de aangebraden bouten in een ruime hoge pan (braadslee) en zet op het vuur en voeg zoveel marinade toe zodat de bouten bijna onderstaan.

4. laat dit geheel voor minimaal 2 uur stoven met de deksel erop, verdampt er tussentijd teveel braadvocht dan kan men nog wat marinade of rode wijn of wildfond toevoegen.(tip: zodra het vlees los laat van het bot zijn de bouten gaar)op het eind moet circa 50 % braadvocht zijn ingekookt.

5. zodra de bouten gaar zijn schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen. Pluk dan het vlees van het bot. En laat dit grof.

6. voeg de peperkoek en de zilveruitjes toe. En laat het even smoren,U zult zien dat het geheel wat meer zal binden tot saus dikte. Is de saus iets te dun dan kan men deze nog wat binden.

7.leg het vlees terug in de saus en maak het geheel af met een paar eetlepels cranberry compote peper en indien nodig zout, indien gewenst wat pittiger gebruikt U cayennepeper.

Overheerlijk met rode kool & aardappelpuree

Veel succes

Menu