Voorgerecht; Krokante kippendijen,piccalilly krokante aubergine en Gamba’s
Tip, maak de piccalilly en aantal dagen van te voren, dit voor een betere smaak
Ingrediënten, 4 eetl winterpeen in kleine kwarten gesneden, 4 eetl bloemkool,fijne roosjes, 2 sjalot in ringen gesneden,½cm gemberwortel gehakt, mespunt gehakte chillipeper,4 eetl. Komkommer zaadloos en geschild in blokjes, 2 eetl dragon azijn, 1 a 2 eetl suiker, 100 ml witte wijn, ½ eetl mosterdpoeder, ½ eetl kerriepoeder, van 1 citroen de schilletjes en sap zo ook van 1 sinasappel, gebruik evt allesbinder
1 fruit de sjalot ringen aan met 1 eetl olijfolie tot glazig in een sauspannetje, 2 voeg de winterpeen, bloemkool, gember en chilli-peper erbij en fruit het nog even. 3 meng de wijn, azijn citroensap en de sinasappelsap de schilletjes en suiker, mosterd en kerrie poeder en laat het zachtjes garen onder een deksel voor ca 20 min. En laat het geheel evt zonder deksel nog wat inkoken, of bind de piccalilly evt met een beetje allesbinder
Handje rucola voor later als garnering!!
Krokante aubergine: 12 plakjes aubergine, wat bloem, peper en zeezout, olie om in te bakken.
Bereiding, 1 peper en zout de plakjes aubergine, en haal ze dan ligt door de bloem, verwarm een laagje olie in de pan en bak de aubergine mooi goudbruin en krokant.

2 leg ze vanuit de pan op keuken papier zodat het teveel aan olie eraf druipt

Krokante Kippendijen; 4 stuks kippendijen met huid zonder been, 1 theelepel 5 spices poeder, 2 theelepel gembersiroop, 2 eetl. Kikkoman sojasaus, 2 volle eetl bloem.
Bereiding, 1 roer alle ingrediënten tot een papje en haal de kippendijen erdoor, verwarm in een anti aanbak pan 2 eetl sesamolie en 2 eetl zonnebloemolie. 2. Bak de kippendijen eerst op de huidkant en dan op de vleeskant, bak ze mooi krokant gaar.
Verwarm ze later nog 2-3 min. In de oven op 200 C. vlak voor het doorgeven.

Gamba’s, 8 stuks, 1 knoflookteen fijngehakt, wat olijfolie, peper en zeezout.
Bereiding,1. Marineer de gamba’s met de ingrediënten en verwarm een bakpan met de olie en bak de gamba’s ca 3 min. Mooi krokant.

Opmaak gerecht,
Neem een mooi groot bord, maak een streep van piccalilly en verdeel er plakjes krokante kip op en steek daar tussen de krokante aubergine en leg de gamba’s er op, verdaal voor de kleur en smaak wat blaadjes rucola erover

 

Menu