Receptuur voor 4 personen. Lees het recept eerst goed door!

4 stuks kwartelham ( gekonfijt v/d Wildcentrale)
8 grote garnalen ongepeld met kop

Ingrediënten fond:

1 sjalot gesnipperd,het groen van 1 venkel, 3 tomaatjes in blokjes & lijsten apart Schillen van de bospeen, 1 knoflookteen gehakt, 1 eetl olijfolie, 1,5 dl witte wijn

Lasagne vellen : 1 ei & 100 gr harde tarwebloem Italiaanse 00 bloem)

Bereiding lasagne vellen : meng het ei met de bloem en kneed een pastadeeg, rol dit uit tot een lasagnevel (1pp) kook de lasagnevellen gaar.

Bereiding fond: 1 maak de garnalen schoon 2. Bak de garnalen schillen en koppen bruin in een ruime pan met olijfolie 3. Voeg sjalot, knoflook, venkel, wortelschillen en tomatenlijsten toe. Blus met 1,5 dl witte wijn en zet het op met zoveel water zodat het net onder staat. Trek voor ca 20 minuten. 4. Zeef de fond en kook ze in tot de saus de juiste smaak en dikte heeft.

 

Groente garnituur:

4 bospeentjes geschild en laat er een stukje groen aan, 1 hele venkel het groen eraf;

1. Snijd de bospeen in tweeën en snijd de venkel in dunne plakken 2. Verwarm de oven voor op 200 graden, leg op een bakplaat wat bakpapier, verdeel hier de bospeen en venkel over en druppel er wat olijfolie over en strooi er wat peper en zeezout over.

3 . rooster de groentes in plus minus 12-14 min. Goud bruin en zorg dat ze nog een lichte bite behouden.

 

Afmaak gerecht:

1. Bak de garnalen in een beetje olijfolie ca 2 min. en leg de gekonfijte kwartelhammetjes en nog 2 min. bij tot alles warm is. 2. Leg een lasagne vel op bord en leg daarop een stukje geroosterde venkel en een bospeentje en een kwartelham & een garnaal. 3. Klap dan het lasagne velletje over het garnituur leg daarop de rest van het garnituur & garnaal, verdeel daarover de tomatenblokjes en de fond.

Menu