Hertenragout met pruimendanten:

500 gram hertenpoulet
2 eetl. spekblokjes
1 theel. Rozemarijn
1 eetl. Boter
1 eetl. Olijfolie
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
4 jeneverbessen
1 steranijs
1 knoflookteen fijn gesneden
2 uien in ringen gesneden
3 dl rode wijn
5 dl wild(centrale) fond
2 eetl. Grove mosterd
8 stuks gedroogde pruimen geweld in rode wijn.

1. Verhit in een braadpan de olie en de boter,bak hierin het vlees goed bruin.
2. Voeg dan de uienspekjes toe en bak ze ook even goed bruin, voeg dan de rest van de ingrediënten toe behalve de peperkoek,en laat alles op rustig vuur met deksel rustig gaar worden.
3. Gaar dit ongeveer 2 uur op laag vuur en voeg op het laatste moment de peperkoek toe ( peperkoek van tevoren verkruimelen) en roer dit erdoor
tot het opgelost is..
4. Niet vergeten af en toe te roeren.
5. Herten poulet kan ook vervangen worden door Hubertus vlees

Met dank aan Arno ( fun food factory)

Menu